Про електронні петиції

Про затвердження Порядку
розгляду електронних петицій
в Херсонській обласній раді

Відповідно до статті 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про звернення громадян» щодо електронного звернення та електронної петиції» від 02 липня 2015 року № 577-VIII, з метою забезпечення участі громадян у місцевому самоврядуванні, розширення можливостей реалізації права громадян на звернення до Херсонської обласної ради, передбаченого Конституцією України, із застосуванням ефективних новітніх технологій, обласна рада

ВИРІШИЛА:

1. Затвердити Порядок розгляду електронних петицій в Херсонській обласній раді, що додається.

2. Виконавчому апарату Херсонської обласної ради забезпечити адміністративно-технічне забезпечення роботи з електронними петиціями на офіційному веб-сайті Херсонської обласної ради.

3. Начальнику загального відділу виконавчого апарату Херсонської обласної ради  оприлюднити рішення на офіційному веб-сайті Херсонської обласної ради.

4. Керівнику комунального підприємства “Центр електронного самоврядування”  забезпечити:
розміщення на офіційному веб-сайті Херсонської обласної ради спеціальної форми для подання електронної петиції;
функціонування інформаційно-телекомунікаційної системи, за допомогою якої здійснюється збір підписів, у тому числі електронна реєстрація громадян для підписання петицій;
недопущення автоматичного введення інформації, у тому числі підписання електронної петиції, без участі громадянина.

5.  Контроль за виконанням цього рішення покласти на заступника голови обласної ради.

Голова обласної ради                                          А.С. Путілов

Додаток